دبیر کمیسیون حقوقی کانون بانکها چالشهای جدی نظام بانکی در مواجهه با تورم، نقدینگی و نوسانات ارزی را تشریح و تصریح کرد: تا زمانی که بانک مرکزی منابع لازم را تزریق نکند، بانکها در پرداخت تسهیلات تکلیفی، مشابه شرایط عادی نخواهند بود.
علی نظافتیان در ارزیابی سیاستهای اخیر بانک مرکزی برای کنترل نقدینگی و مدیریت بازار پول، اظهار کرد: کنترل تورم نقدینگی و مهار آن، از جمله وظایف قانونی بانک مرکزی هست و طبیعی است که این نهاد باید ابزارهای لازم را برای اعمال این حاکمیت در اختیار داشته باشد. یکی از این ابزارها، مدیریت و محدود کردن برداشت بانکها از منابع بانک مرکزی است.
او افزود: البته این محدودیت به معنای قطع کامل دسترسی نیست؛ چرا که در سیستم بانکداری الکترونیک و تراکنشهای بینبانکی، بانکها برای پاسخگویی به مطالبات مردم نیازمند نقدینگی هستند. سیاست آقای همتی نیز از بدو ورود، بر دو محور کنترل نقدینگی و ثبات نرخ ارز استوار بوده که امیدواریم آثار مثبت آن در اقتصاد کشور بیش از پیش نمایان شود.
نظافتیان درباره میزان اضافه برداشت بانکها از بانک مرکزی، ضمن اشاره به عدم انتشار آمار دقیق در لحظه، توضیح داد: بانکها برای ایفای تعهدات خود در قبال سپردهگذاران، به نقدینگی مستقل نیاز دارند. بستن کامل خطوط اعتباری بانک مرکزی واقعبینانه نیست؛ زیرا بانکها باید بتوانند تقاضای مردم برای اسکناس و نقدینگی را پوشش دهند تا با موج نارضایتی یا بحران تقاضا مواجه نشوند.
نورنیوز