انتقال وجه بین سپردههای خود و دیگران نزد بانک خاورمیانه (انفرادی/ گروهی)
انتقال وجه مستمر (انتقال وجه زمانبندی شده) و بررسی وضعیت پرداخت
انتقال وجه بین بانکی پایا (انفرادی/ گروهی)
پرداخت گروهی و بارگذاری فایل با شماره پیگیری مجزا
امکان انجام تراکنش بین بانکی با شناسه پرداخت
استعلام شماره حساب و شماره شبا هنگام انجام تراکنش و یا قبل از تراکنش
انتقال وجه کارت به کارت کارت به کلیه کارتهای عضو شتاب
پرداخت کلیه قبوض خدمات عمومی اعم از مخابرات، تلفن همراه، جریمههای راهنمایی و رانندگی، آب و فاضلاب، برق، گاز و شهرداری در سراسر کشور
نکات قابل توجه:
امکان استفاده از خدمات بانکداری الکترونیک برای صاحبان حساب مشترک نیز فراهم میباشد.
تعریف کاربر ایجادکننده به منظور ایجاد تراکنشهای حسابهای اشخاص حقیقی در بانکداری الکترونیک به درخواست مشتری امکان پذیر میباشد.
انتقال وجه عادی (درون بانکی)
انتقال وجه به خود (سایر حساب های خود)
انتقال وجه به حساب دیگران
انتقال وجه بین بانکی (حواله ساتنا/پایا)
ارائه شبای مقصد توسط مشتری درخواست کننده دستور پرداخت بین بانکی پایا ضروری میباشد.
دستور پرداختهای بین بانکی پایا محدودیت جغرافیایی نداشته و در تهران و شهرستانها و یا بین شهرهای مختلف کشور، در تاریخ سررسید با یک سرعت ارسال میشود.
دستور پرداخت صادر شده پس از پذیرش آن توسط بانک قطعی و غیر قابل برگشت بوده و بانک متعهد است در تاریخ درخواست شده توسط مشتری (تاریخ موثر) وجه را به بانک ذینفع ارسال نماید.
پایا یک سیستم تبادل اطلاعات بانکی است که به بانکها اجازه میدهد تمامی تبادلات بین بانکی مشتریان خود را به صورت الکترونیکی انجام دهند. کاربرد اصلی این سامانه، مکانیزه کردن پرداختهای خرد بین بانکی با تعداد انبوه برای مشتریان است که پس از تکمیل مراحل پیاده سازی، ارائه خدمات از طریق اینترنت را نیز میسر میسازد. به کمک این سامانه، بانکهای عضو آن میتوانند بنا به درخواست مشتری، دستور واریز و یا برداشت وجوه در حسابهای سایر بانکها صادر نمایند. بانک مرکزی با پیاده سازی این سامانه، امکان حواله الکترونیکی پول از حسابی در یک بانک به حسابی در بانک دیگر (بین بانکی) را فراهم کرده است. مشتریان بانکها با استفاده از پایا می توانند پول را از حساب خود به حسابی در بانک دیگر به صورت الکترونیکی حواله نمایند.
نکات قابل توجه در خصوص دستور پرداخت بین بانکی پایا
حداقل مبلغ تراکنش پایا یک ریال و حداکثر مبلغ یک میلیارد ریال میباشد.
انتقالات سامانه پایا برای دستورپرداختهای مشتریان در روزهای کاری ۴ بار و در ساعات ۰۳:۴۵ بامداد، ۱۰:۵۴، ۱۳:۴۵، ۱۷:۴۵ و در روزهای تعطیل در ساعت ۱۳:۴۵ پردازش و برای اعمال نتیجه به بانکهای مقصد ارسال میگردد.
در روزهای غیرتعطیل رسمی، انتقالات سامانه «پایا» برای تسویه تراکنشهای کارتی «شاپرک» مربوط به روز قبل، فقط ۱ بار در شبانهروز و در ساعت ۰۳:۴۵ بامداد پردازش و برای بانکهای پذیرنده ارسال میگردد.
در روزهای تعطیل رسمی، انتقالات سامانه «پایا» برای تسویه تراکنشهای کارتی «شاپرک» مربوط به روز قبل، فقط ۱ بار در روز و در ساعت ۱۳:۴۵ پردازش و برای بانکهای پذیرنده ارسال میگردد.
انتقالات سامانه «پایا» برای تسویه تراکنشهای کارتی «شاپرک» به صورت تجمیع مبالغ تراکنشهای روز قبل برای هر «شبا» صورت میپذیرد.
سامانه ساتنا (تسویه ناخالصی آنی - Real Time Gross Settlement)
سامانه ساتنا (سامانه تسویه ناخالص آنی) به منظور انتقال وجه کلان مبتنی بر حساب در شبکه بانکی کشور ایجاد گردیده است.
مشتریان دارای حساب نزد بانک خاورمیانه میتوانند فرم تقاضای انتقال وجه از طریق ساتنا را با ذکر نام بانک گیرنده، شماره حساب گیرنده (شماره شبای مقصد) و نام دریافت کننده وجه تکمیل نمایند و بانک پس از تامین و واریز وجه توسط مشتری، دستور پرداخت را به ساتنا صادر مینماید. براساس دستور پرداخت صادره، وجه به صورت الکترونیکی به بانک گیرنده وجه منتقل و وجه مورد نظر به حساب ذینفع واریز میگردد. درخواستهای ساتنا حتما باید در همان روز ثبت و جهت ارسال از طریق سامانه تایید گردد. لیکن در صورتی که مشتری پس از ساعات فوق به شعبه مراجعه و تقاضای انتقال وجه از طریق سامانه ساتنا را داشته باشد، انجام این امر در اولین روز کاری بعد امکانپذیر میباشد.
نکات قابل توجه در خصوص دستور پرداخت بین بانکی ساتنا
از طریق این سامانه می توان مبالغ ≥ ۵۰۰ میلیون ریال را به هر حسابی در هر بانک دیگری به صورت الکترونیکی انتقال داد.
انتقالات سامانه «ساتنا» برای دستورپرداختهای مشتریان در روزهای کاری از ساعت ۰۸:۰۰ تا ساعت ۱۴:۱۵ قابل انجام میباشد.
انتقالات سامانه «ساتنا» برای دستورپرداختهای مشتریان در روزهای تعطیل رسمی فراهم نمیباشد.
سامانه پل (پرداخت لحظهای بینبانکی)
سامانه پل (پرداخت لحظهای بینبانکی) به منظور انتقال وجه خرد به صورت شبانهروزی و مبتنی بر شماره حساب و شبا در شبکه بانکی کشور ایجاد شده است. در این سامانه انتقال وجه آنی بینبانکی با کارمزد پایینتری نسبت به سایر شیوههای پرداخت لحظهای (کارت به کارت) انجام میشود.
نکات قابل توجه در خصوص سامانه پل
از طریق این سامانه میتوان مبالغ تا سقف ۱۵۰ میلیون ریال را به حساب مقصد (از طریق شماره حساب یا شبا) بانکهای متصل به سامانه پل انتقال داد.
ارائه شبا یا شماره حساب مقصد، توسط مشتری ضروری است.
انتقالات الکترونیک سامانه «پل» برای دستور پرداخت مشتریان در تمامی روزها و به صورت ۲۴ ساعته فراهم است اما در حال حاضر استفاده از این سامانه تنها به صورت حضوری و با مراجعه به شعب بانک خاورمیانه مقدور است. در آینده با راه اندازی سامانه پل الکترونیکی نحوه استفاده از آن اطلاعرسانی خواهد شد.
در حال حاضر بانکهای خاورمیانه، ملی، ملت، آینده، صادرات، کشاورزی، پارسیان، سامان، دی، توسعه تعاون، گردشگری و پاسارگاد عضو سامانه پل هستند.
کارمزد انتقال وجه در سامانه پل پایینتر از کارمزد انتقال وجه به صورت کارت به کارت است.
سوالات متداول
از چه راه هایی در بانک خاورمیانه می توان انتقال وجه بین بانکی انجام داد؟
در حال حاضر در بانک خاورمیانه از طریق سامانه های ساتنا، پایا و پل انتقال وجه بین بانکی صورت می پذیرد.
ساتنا چیست؟
سامانه ساتنا (سامانه تسویه ناخالص آنی) به منظور انتقال وجه کلان مبتنی بر حساب در شبکه بانکی کشور ایجاد گردیده است. از طریق این سامانه می توان مبالغ ≥ ۵۰۰ میلیون ریال را به هر حسابی در هر بانک دیگری به صورت الکترونیکی انتقال داد.
انتقالات سامانه «ساتنا» برای دستورپرداختهای مشتریان در روزهای کاری از ساعت ۰۸:۰۰ تا ساعت ۱۴:۱۵ قابل انجام است.
پایا چیست؟
سامانه پایا (AUTOMATED CLEARING HOUSE) یک سیستم تبادل اطلاعات بانکی است که به بانکها اجازه میدهد تمامی تبادلات بین بانکی مشتریان خود را به صورت الکترونیکی انجام دهند. کاربرد اصلی این سامانه، مکانیزه کردن پرداختهای خرد بین بانکی با تعداد انبوه برای مشتریان است که پس از تکمیل مراحل پیاده سازی، ارائه خدمات از طریق اینترنت را نیز میسر میسازد.
حداقل مبلغ تراکنش پایا یک ریال و حداکثر مبلغ یک میلیارد ریال است.