اخبار پولی و بانکی

تأکید وزیر اقتصاد بر عدم ورود بانک ها به تأمین مالی فعالیت های سوداگرانه

1400/08/05
 

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: هیچ بخشی از تأمین مالی سوداگری در اقتصاد ایران نباید به پشتوانه بانک‌ها به خصوص بانک های دولتی صورت گیرد.
با وجود تلاش هایی که انجام می‌شود، تا تأمین مالی بانک محور به سمت تأمین مالی بازار محور حرکت کند اما در چشم انداز قابل پیش‌بینی، نظام بانکداری همچنان پایه تأمین مالی در اقتصاد ایران خواهد بود گفت : اگر نگران نظام تأمین مالی هستیم حتما باید اصلاحات بانکی را در اولویت قرار دهیم.
بانک ها در کنار مراعات مسئولیت های عمومی و اجتماعی حرکت به سمت یک عملیات بانکی اقتصادی، به صرفه و سود آور را در دستور کار خود قرار دهند، چرا که اگر بانک ها همچنان با کسری و زیان انباشته مواجه باشند توسعه پایدار که باید بر اساس نظام بانکی با ثبات باشد، رخ نخواهد داد.
وزیر اقتصاد انتظار دیگر خود از شبکه بانکی را رشد عملیات ارزی عنوان کرد و افزود : برای اینکه فعالانه در گره‌گشایی از تراز تجاری کشور تأثیرگذار باشیم، انتظار می رود هر آن چیزی که از دست بانک ها برای بالا بردن حجم عملیات ارزی بر می آید، انجام شود و معتقدم با عزم و اراده جدی، طی یکی و دو سال آینده شاهد جهش های بزرگی در این حوزه خواهیم بود.
وزیر اقتصاد سپس به مسئله‌ خروج از بنگاه داری غیر ضرور اشاره و تصریح کرد: راهبرد وزارت اقتصاد نه خروج مطلق از هر نوع فعالیت اقتصادی و بنگاه داری بلکه خروج از بنگاه داری هایی است که واقعاً در کسب و کار اصلی بانک ها جایگاهی ندارند.
Archive